Ideje za velikonočno dekoracijo

V pomlad smo že pošteno zakorakali in tudi vreme nam končno dopušča, da uživamo v vseh lepotah, ki jih prinaša omenjeni letni čas. Čez nekaj dni pa bomo praznovali tudi praznik velike noči. Na mizo bomo postregli z domačimi dobrotami in v družinskem krogu uživali, če ne prej, pri nedeljskem velikonočnem zajtrku. Poleg omamnih okusov, ki spremljajo ta krščanski praznik, lahko prav posebno vzdušje pričaramo tudi z dekoracijo posameznih prostorov v našem domu, in ne le z bogato obloženo mizo. Če na hitro pomislimo, z veliko nočjo vedno povezujemo vse, kar je puhastega, nežnega in iskreno nedolžnega. V veliki meri prenašamo tudi na dekorativne elemente, neposredno povezane s praznikom, pa naj gre za piščančke, zajčke, ptičke, jajca ali rožice.

Barvna shema je pri večinoma vsem velikonočnem okrasju izrazito pastelna. Odtenki si sledijo od nežno rožnate, do marelične, ter modre in zelene. Med njimi je vodilna barva kljub barvitosti samega praznika pogosto bela. To je barva čistosti in nedolžnosti, kar se odraža tudi v dekorativnih sestavih, v katere jo vkomponiramo. Ti posledično delujejo lahkotni, sveži in poživljajoči, vsekakor pa ne prenasičeni, kar bi v samem prostoru lahko hitro imelo popolnoma nasproten učinek, kot ga želimo.

Poličke v dnevni sobi ali v kuhinji lahko oplemenitimo tudi na bolj enostaven način. S kombinacijo različnih lesenih velikonočnih figuric, ki jim preprosto dodamo rezano cvetje v pomladnih odtenkih ali pristavimo kakšno bogato cvetočo okrasno lončnico.

 

Da bodo vašo mizo krasile tudi rožice, vam ponujamo velik izbor izbranega cvetja ob velikonočnih jedeh:

Šopki iz mešanega cvetja
Šopek – Vsakič nekaj drugega
Šopek iz gerber
Cvetlični aranžmaji v škatli
Cvetlični aranžmaji iz vrtnic
Izbrane lončnice

 

Veselo ustvarjanje vam želimo.
Cvetličarna Patricija