Kaj določena barva cvetja pomeni

Če poznamo govorico pomena barve rož lahko s cvetjem posredujemo določeno sporočilo ali čustvo. Morda prav tisto neizrečeno in skrito. Ko boste naslednjič izbirali šopek se spomnite, da je izbira pravilnih barv prav tako pomembna, kot odločitev katero cvetje boste vanj vključili.

Preverite kaj določena barva cvetja pomeni, da boste vedeli, kaj s cvetjem, ki ga podarjate sporočate.

POMEN BARVE BELIH ROŽ

Belo barvo pogosto povezujejo z nedolžnostjo, ponižnostjo in čaščenjem. V belih cvetovih se razkriva lepota in simbolika najbolj čistih in iskrenih čustev, pa tudi eleganca in skromnost. Z velikimi belimi cvetovi boste podarili razkošje, svileni cvetovi vrtnic so simbol sreče v ljubezni in prav zato tako zelo pogosto uporabljene v poročnih šopkih. Simboliko elegance in skromnosti pa bo najlepše pričaral šopek iz več različnih vrst belega cvetja.

Cvetovi v beli barvi: anemona, šmarnica, tulipan, šlajer

POMEN RUMENIH ROŽ

Svetle narcise, prečudovite sončnice in s soncem napolnjene krizanteme mi vedno prikličejo nasmeh na obraz. Rumene rože v sebi nosijo sporočilo sreče, veselja in prijateljstva. Šopek iz več vrst rumenih cvetlic sporoča o novih začetkih in veselju.

Cvetovi v rumeni barvi: mimoza, narcisa, ranuncula, sončnica, frezija

POMEN BARVE ORANŽNIH ROŽ

Oranžna barva cvetja ne pušča dvoma – je simbol jasnosti in ponosa. V njej sta energija in toplina. Šopek sestavljen s palete oranžnih odtenkov nosi sporočilo zaupanja, zadovoljstva in veselja do življenja. Prav zaradi tega močnega sporočila oranžnih rož to barvo pogosto srečamo v jesenskih poročnih šopkih.

Cvetovi v oranžni barvi: Banksija, tulipan, ranuncula, nageljn

POMEN BARVE RDEČIH ROŽ

V rdeči barvi cvetja, še posebej v vrtnicah se skriva neverjetna energija ljubezni, strasti, želje in moči. Pomen rdečega cvetja je tako zelo močan, da njegova simbolika prevlada v šopku tudi takrat, ko se rdeča pojavi v kombinaciji še z drugimi barvami cvetja.

Cvetovi v rdeči barvi: anemona, potonika, angleška vrtnica, amarilis

POMEN ROŽNATIH ROŽ

Rožnato cvetje simbolizira milino, nežnost in srečo. Ne glede na to kakšne vrste rož boste izbrali, to cvetje s sabo vedno nosi sporočilo veselja, mladosti in nežnosti. To je tudi barva, ki je zelo pogosto prisotna na porokah. 

Cvetovi v rožnati barvi: Mnogocvetni nagelj, limonium, lilija, hortenzija, proteja, vrtnica

POMEN VIJOLIČASTIH ROŽ

Vijoličasto cvetje simbolizira dostojanstvo, ponos in uspeh. Šopki v katerih je cvetje v različnih vijoličastih odtenkih, pa tudi tisti v katerih se poleg vijoličaste pojavljajo še druge barve rož, v sebi nosijo sporočilo občudovanja in slavljenja dosežkov, kar je nadvse močan pomen barv rož. Takšne šopke zato pogosto ustvarim za obdarovanje ob raznih napredovanjih oziroma za podrlitve nagrad.

Cvetovi v vijoličasti barvi: sivka, veronika, kala

POMEN  MODRIH ROŽ

Z modro obarvanim cvetjem poklanjamo mir, odprtost in vedrino. Svetlo modri odtenki hortenzije ali temnejši odtenki irisa pomirijo skrbi in preobremenjenost. Zaradi njihovega pomena so to nadvse primerne rože za delovna mesta, na katerih je stalno prisoten stres.

Nekaj zelenih rastlin: eringium, delphinium, hiacinta. 

POMEN BARVE ZELENIH ROŽ

Zelena barva simbolizira naravo in predstavlja zdravje, odpornost in mladost. Če v šopku uporabimo različne odtenke zelene bomo z njim sporočali o optimizmu in zdravju.

Cvetovi v modri barvi: artičoka, esheveria, evkaliptus, rožmarin

VIR: sanjski-sopek