Sobne rastline, ki pozitivno vplivajo na zdravje in počutje

Sobne rastline ne samo, da polepšajo prostor, pozitivno vplivajo tudi na zdravje in počutje. Da bi njihov vpliv kar najbolje izkoristili, imejte v mislih, da ni vseeno, katere boste postavili v razlicne prostore doma. Pure Wow razkriva loncnico, ki se najbolje obnese v kuhinji, tisto, ki je primerna za spalnico in tisto, ki jo morate imeti v dnevni sobi.

Kuhinja: meta

Niste vedno sanjali o tem, da bi imeli na okenski polici mali zelišcni vrt? Zacnite z v loncek posajeno meto. Kajti njena vzgoja ni zahtevna, kuhinjo prijetno poživi z bujnim zelenjem in omamnim vonjem, hkrati jo boste imeli vedno pri roki, ko boste pripravljali mojito ali ledeni caj.

Kopalnica: aloe vera

Ne samo, da polepša prostor, je tudi odlicna prva pomoc pri takšnih in drugacnih kožnih težavah (da, njen sok pozdravi mozolje). Hkrati ucinkovito cisti zrak, saj iz njega odstranjuje kemikalije, ki so prav v kopalnici dokaj pogoste. Pomislite samo na lake za lase, dezodorante, ki jih tam uporabljate in na cistila, s katerimi ta prostor cistite.

Spalnica: sobni jasmin

Eksoticna cvetlica se odlicno poda na okensko polico spalnice. Ne zgolj zato, ker je lepa, temvec so nemški strokovnjaki dokazali, da njen vonj pomirja in tako pripomore k boljšemu spancu. In še nekaj: jasmin od nekdaj slovi po afrodizicni moci.

Dnevna soba: angleški bršljan

Zakaj? Ker iz zraka ucinkovito odstranjuje prah, plesnive spore in druge alergene. Idealen torej za prostor, kjer preživite veliko casa.

Jedilnica: orhideja

V prostor, kjer se pri mizi zbere vsa družina, sodi loncnica, ki nima mocnega vonja in je cudovita na pogled. Takšna je nedvomno orhideja. Vec okrasja v tem prostoru ne boste potrebovali.

Igralnica: socnice (sukulente)

Nezahtevne, lepe in zanimive. S pomocjo teh rastlin lahko otrokom privzgojite odgovornost na zabaven nacin: dobesedno skozi igro. Naj skrbijo zanje sami. Ce jih bodo kdaj pozabili zaliti, jim ne bo hudega.

Pisarna: rajska ptica (strelicija)

Leta 2011 izvedena raziskava je dokazala, da ta rastlina v pisarnah pomaga pri premagovanju utrujenosti in izboljšuje koncentracijo. Skratka, oddaja pozitivne vibracije, saj že s pogledom nanjo priklice dobro voljo. Bi radi okrasili pisarno in hkrati izboljšali storilnost? Rešitev je v rajski ptici.

 

Vir: micna.slovenskenovice.si