5 rastlin, ki so primerne za vašo spalnico

Vas zanima, zakaj? Ker teh 5 čudovitih rastlin ne bo le polepšalo vaše spalnice, temveč bo pripomoglo tudi k vašemu boljšemu spancu. Ne verjamete? Pa poglejmo, kaj vam lahko te rastline ponudijo, pa se boste potem odločili, če jih povabite v svojo spalnico ali ne, velja?

Naj vas ime ne prestraši: taščin jezik

Ime te rastline se morda sliši neprijetno (pravzaprav skrajno odbijajoče, ni res?), vendar je v resnici odlična izbira za vašo spalnico. Zakaj? Ker najbrž ni prav nič podobna vaši tašči: izboljšuje namreč kakovost zraka in atmosfero v prostoru, hkrati pa je zanjo izjemno lahko skrbeti.

Če si želite, da bo vaša spalnica med nočnim počitkom prijetno zračna, je najboljša izbira prav taščin jezik! Kljub neposrečenemu imenu …

Priljubljen vonj za vašo spalnico: jasmin

Svoj dom najbrž že tako ali tako polnite z vonjem jasmina s pomočjo pralnega praška, mehčalca in šamponov. Doma ni nikoli dovolj vonja po jasminu, ni res? Najbrž zaradi njegovega izjemno prijetnega vonja, ki bi naj blagodejno vplival na našo pozornost in produktivnost. Hkrati bo tudi zmanjševal napetost in stres, posledično pa seveda izboljševal še kakovost spanja.

Bodite pa pozorni: njegov vonj je precej intenziven, zato najbrž ni najboljša izbira za vse vas občutljive »vohljače« …

Ena najbolj priljubljenih rastlin: aloe vera

Če že pijete pijače, ki vsebujejo aloe vero, in negujete svojo kožo s kremami, ki vsebujejo aloe vero. Zakaj potem ne bi v svojo spalnico postavili še prave aloe vere – rastline v lončku? Mi se ne spomnimo prav nobenega pametnega razloga, zakaj ne – blagodejno vpliva na kožo. V sobo sprošča veliko kisika, pa tudi prav veliko pozornosti ne zahteva. Čudovita posteljna prijateljica, kaj pravite?

Stoletja staro domače zdravilo za nespečnost: baldrijan

Znameniti rimski filozof in zdravilec Galen je odkril blagodejne učinke baldrijana že stoletja nazaj in njegovo korenino rad predpisoval pacientom, ki so trpeli za nespečnostjo. Njegovo »zdravilo« je potrdila tudi sodobna znanost, saj so številne raziskave potrdile njegov pozitiven vpliv na kakovost spanja.

Že samo inhaliranje njegovega vonja bi naj pomagalo pri tem, da boste lažje zaspali, zato ga postavite blizu obraza. Morda kar na nočno omarico?

Vijolične sanje: sivka

Sivka je prav gotovo najbolj tradicionalna izbira, kar pa je odlična novica, saj mora biti nekaj zares izvrstno, da postane del tradicije, ni res? Sivka si je svoj legendarni status med rastlinami zaslužila s svojo živahno barvo, ki pomirja oči, in pomirjujočo aromo, ki pomirja … pravzaprav vse ostalo! Vonj sivke bi naj:

-upočasnjeval srčni utrip,

-zmanjševal napetost in

-celo skrajšal čas, ki ga potrebujemo, da se po spancu zbudimo.

 

Cvetličarna Patricija