Splošni pogoji

Spletna stran trgovine Cvetličarna Patricija

Splošni pogoji spletne prodajalne so pravni dogovor med končnim uporabnikom (fizična ali pravna oseba; v nadaljevanju: kupec, uporabnik, stranka) in poslovnim subjektom, kot upravljalcem internetne strani in spletne trgovine Cvetličarna Patricija (v nadaljevanju: ponudnik) in so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ter GDPR, na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Za vsa določila, ki niso posebej urejena s temi Splošnimi pogoji, se smiselno uporabljajo določila obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu, zakona o varovanju osebnih podatkov, GDPR ter Zakona o varstvu potrošnikov.

Upravljalec spletne trgovine in ponudnik je podjetje TRGOVINA IN STORITVE PATRICIJA CEBE s.p., Zgornji Duplek 34a, 2241 Spodnji Duplek, PE Cvetličarna Patricija, Prvomajska ulica 25, 2000 Maribor, IBAN: AT24 3807 5000 0503 4616, BIC: RZSTAT2G075 , DŠ: SI14330261, Matična številka: 1841807000.
E-mail: cvetlicarna.patricija@apd.si

Ob registraciji v sistem apd.si lahko obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Kupcu se tako olajša sam nakup, ponudnik pa zagotavlja, da bodo podatki v popolnosti zaščiteni in uporabljeni v skladu s pogoji, s katerimi se (potencialni) kupec strinja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje apd.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Z uporabo te spletne strani se uporabnik strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Uporabnik je obvezan vnašati samo točne, resnične in ažurne podatke. Netočne in neresnične podatke bomo obravnavali kot zlorabo, in jo predali ustrezni pristojni službi. Podatke pridobljene preko spletnih obrazcev in pri naročanju, bomo uporabili le v namene poslovanja podjetja ponudnika storitev.

Pogoji nakupa

Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje. V primeru, da ne moremo zagotoviti dobave blaga, lahko odstopimo od naročila. Kupca o tem obvestimo na elektronski naslov ali po telefonu. Ponudnik si pridržuje pravico, da uporabnika pokliče na njegovo telefonsko številko, v primeru, da je to potrebno za izvedbo naročila ali reševanju težav v povezavi z uporabnikom.

V skladu z zakonom o omejevanju porabe alkohola (ZOPA), je prepovedano naročilo izdelkov ki vsebujejo alkohol kupcem, ki so mlajši od 18 let.

Naročila

V naši spletni trgovini Cvetličarna Patricija kupujete udobno in brez tveganja. Vsi izdelki so predstavljeni z osnovnimi podatki, slikami in opisom. Če želite dodatne informacije ali potrebujete nasvet, nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte cvetlicarna.patricja@apd.si ali telefona 02 620 71 50 in 051 441 593.

Dostava

Blago, naročeno v spletni trgovini gre na pot v najkrajšem možnem času – če je na zalogi v naši cvetličarni, običajno še isti dan. Hitrost in udobnost dostave je za nas ključnega pomena, zato logističnemu centru posvečamo posebno pozornost.

Naročeno cvetje/šopek, žalne aranžmaje vam brezplačno dostavimo na željeno lokacijo z lastnim vozilom do cca. 20 km od Cvetličarne Patricija oz. v kraje z naslednjimi poštnimi številkami: 2000, 2201, 2204, 2205, 2206, 2221, 2222, 2232, 2241, 2242, 2311, 2312, 2313, 2314, 2351, 2352, 2354, 2341, 2342, 2345, 2327, 2232, 2229, 2211, pod pogojem da je vrednost nakupa nad 25€.

Za dostavo naročenega blaga v oddaljenosti od 20-30 km od Cvetličarne Patricija, oz. v kraje z naslednjimi poštnimi številkami: 2353, 2343, 2212, 2213, 2214, 2223, 2230, 2231, 2233, 2234, 2235, 2236, 2288, 2250, 2252, 2254, 2272, 2284, 2325, 2326, 2331, 2310, 9253, vam zaračunamo strošek dostave v višini 6,90€ z DDV. Za dostavo naročenega blaga v kraje oddaljene od 30-cca. 50 km od Cvetličarne Patricija, se za strošek dostave dogovarjamo za vsako naročilo posebej in prosimo da pokličete v Cvetličarno Patricija za ceno dostave. 

V času dostave mora biti kontaktna oseba dosegljiva na navedeni lokaciji, v nasprotnem primeru se lahko šteje, da se kljub ne prevzetemu naročilu smatra kot dostavljeno.

Blago lahko prevzamete tudi osebno v naši poslovalnici v Cvetličarni Patricija, Prvomajska  ulica 25, 2000 Maribor. Z osebnim prevzemom prihranite stroške dostave, hkrati lahko izkoristite pogovor s cvetličarko , ki vam bo z veseljem svetovala o uporabi kupljenih izdelkov ali o prihodnjih nakupih.

Reklamacija/Vračilo izdelkov

Za naše izdelke iz rezanega cvetja v spletni trgovini Cvetličarna Patricija ni v navadi, da bi vračali denar za naročeno storitev. Vsako reklamacijo smo v interesu kupca kot prodajalca pripravljeni obravnavati individualno in jo če je le mogoče rešiti pozitivno. V primeru dogovora je možna ponovna dostava izbranega ali podobnega izdelka. Za reklamacije se lahko obrnete na nas preko elektronske pošte cvetlicarna.patricija@apd.si ali telefona 051 441 593. Reklamacije upoštevamo v roku 24 ur od dostave naročila. V cvetličarni Patricija si želimo zadovoljnih strank, zato vam zagotavljamo kvaliteto za naše izdelke. Izdelki so unikatno delo in lahko zaradi razpoložljivosti sezonskega cvetja malo odstopajo od fotografij na spletni strani. Garancija se ne nanaša na dogodke, na katere nimamo vpliva (napačen naslov prejemnika, izredne vremenske razmere, naravne nesreče,…).

Ponudba artiklov in cenik

Spletni katalog vsebuje aktualno ponudbo artiklov iz našega prodajnega programa s potrebnimi podatki. Vse fotografije artiklov so simbolične in ni nujno, da zagotavljajo lastnosti izdelka, možna odstopanja barvnega odtenka izdelka ipd. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z spodaj navedenimi načini plačila, pod spodaj navedenimi pogoji. Veljavnost oddanega naročila je 24 ur od oddaje naročila, v nasprotnem primeru se dostava izdelka po pogojih več ne zagotavlja. Cene v ceniku so v EUR in vsebujejo zakonsko določeno davčno stopnjo – DDV. Cene veljajo na dan naročila blaga. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno oz. Novo naročilo kupca oz. drugo avtomatsko sporočilo ponudnika). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca, do dogovorjenega roka.

Plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

Ne glede na izbran način plačila prejmete naročilo iz spletne trgovine na vpisan e-poštni naslov. Našim strankam omogočamo plačilo s kreditno/debetno kartico, PayPal in plačilo z bančnim nakazilom (univerzalni plačilni nalog-UPN).

Podatki za nakazilo UPN po ponudbi/predračunu:

Podjetje: Cvetličarna Patricija Cebe s.p., Prvomajska ulica 25, 2000 Maribor

IBAN: AT08 3837 4000 0003 4611

BIC: RZSTAT2G374

Sklic : Številka naročila

V tem primeru nam mora kupec obvezno po elektronski pošti poslati potrdilo o vplačilu, drugače postopka nabave, izdelave in dostave cvetja ne sprožimo. Cvetličarno Patricija se je na ta način zaščitilo pred morebitnimi zlorabami.

Plačilo ob prevzemu blaga samo v Cvetličarni Patricija, Prvomajska ulica 25, 2000 Maribor

Pogoji dostave veljajo samo za širše območje Maribora, kot je navedeno v razredu dostave. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec po zaključenem nakupa prejme račun na vpisan elektronski naslov.

Zaupnost osebnih podatkov

Podatke o kupcih, ki jih pridobimo na spletnem mestu apd.si, bomo uporabljali izključno za izvedbo nakupov in izboljšanje delovanja spletnega mesta. Nikakor jih ne bomo posredovali ali prodali tretjim osebam.

Avtorske pravice

Z avtorskimi pravicami je zaščitena vsa vsebina spletne strani www.apd.si (tekstovne, grafične, forografske in ostale vsebine) in je brez pisnega soglasja lastnika ni dovoljeno uporabljati, kopirati ali drugače razmnoževati.